Mărci

Ce cumpărăm când noi suntem Moș Crăciun pentru copii nostri?

Ce cumpărăm când noi suntem Moș Crăciun pentru copii nostri?

Vine Crăciunul, perioada magică din an, când noi devenim Moș Crăciun pentru copiii noștri, sau pentru copiii prietenilor sau ai rudelor. La prima vedere, pare simplu să cumperi un cadou pentru un copil. Alegi niște dulciuri, sau o jucărie și gata! Dar apoi, vedem cum copilului nu îi place delor ce i-ai luat, sau când imediat strică jucăria, sau se joacă puțin cu ea și apoi se plictisește repede. Ce este de făcut în acest caz? Unde am greșit, de fapt, când am cumpărat cadou?

Iată în cele ce urmează un mic ghid, care să te ajute să alegi corect cadoul copilului, mai precis, câteva principii de bază de care să ținem cont când cumpărăm cadouri pentru copii.

1. Alege ce îi place copilului, nu ce ți-ar plăcea ție J

Da, poate să pară ciudat ce spunem aici, dar de multe ori ne imaginăm doar că i-ar plăcea copilului un joc, o jucărie care nouă ne-a atras atenția, care nouă ne place, sau pe care ne-ar fi plăcut să o primim în copilărie. Dar, surpriză, lucrurile nu stau deloc așa și copilului nu îi place deloc ce i-am cumpărat. Copilul nostru, sau copilul prietenilor, pentru care cumpărăm cadoul are personalitatea lui și preferințele lui proprii, iar noi avem nevoie să le luăm pe acestea în calcul. Avem nevoie să ne uităm obiectiv la copilul nostru și să acceptăm că are preferințele lui proprii, mai ales în privința jucăriilor. Gândiți-vă, așadar la preferințele copiilor – preferă mai degrabă activități în aer liber, sau un anumit tip de jucării, sau poate cărți? Ce anume le stârnește interesul?

2. Luați în calcul vârsta copilului și nivelul lui de dezvoltare

La ce ne referim cand vorbim despre vârsta copilului și nivelul lui de dezvoltare? În general pe multe jucării este menționată vârsta căreia acestea se adresează. Dar, doar pentru că pe jucărie este menționată o anumită vârstă, nu înseamnă câ aceasta îi va plăcea copilului. Aici, revenim tot la interesele și preferințele copilului. Sau, am mai putea fi tentați să alegem jucării peste vârsta copilului, mai ales dacă vorbim de jucării educaționale, doar pentru a-l stimula pe acesta să se dezvolte. Dacă noi considerăm că un anumit tip de puzzle ar putea stimula copilul, posibil ca acesta să i se pară prea dificil. Numai că, surpriză, copilul nu înțelege ce trebuie să facă cu ele, sau nu prezintă vreun interes pentru aceste jucării. Cum spuneam...trebuie să privim copilul și nivelul lui de dezvoltare în mod obiectiv, nu așa cum ne-am dori noi să fie și să alegem jucăriile în concordanță cu nivelul copilului.

3. Algeți jocuri care stimulează gândirea și creativitatea

Ați putea spune că acest principiu îl contrazice pe cel de la punctul anterior. Dimpotrivă, spunem noi! Odată ce am evaluat interesul copilului și nivelul lui de dezvoltare în mod obiectiv, putem alege jucării care îi stimulează gândirea, creativitatea și îndemânarea, așa cum o fac, de exemplu, anumite jocuri de construcție și care necesită potrivirea anumitor forme.

4. Alegeți jucării cu care copilul se poate juca împreună cu alți copii

Mai ales în situația în care vorbim de un copil sociabil, care preferă să se joace cu prieteni, jocurile în care acesta se poate juca împreuna cu alti copii (board games, puzzle, jocuri de constructie), merită luate în calcul pentru cadoul ”Moșului”.

5. Verificați cu părinții copilului, atunci când cumpărați jucării pentru copiii prietenilor

Am putea să ne gândim că jucăriile nu au cum să dea greș. Dar, de exemplu, pot fi copii alergici la anumite materiale din care acestea sunt făcute, sau pot fi părinți care nu sunt de acord cu anumite jucării pentru copiii lor. Și pur și simplu, părintele știe mai bine preferințele copilului. Mai bine, ne asigurăm, așadar, că am verificat cu părinții înainte de a cumpăra jucării și dulciuri copiilor.

Dacă ești în pană de idei, sau nu ai reușit încă să cumperi toate cadorile pentru copiii tăi, sau ai celorlalti membri ai familiei sau prietenilor, vino să vezi dacă nu cumva găsești ceva interesant la Zopo.ro.

Vă lăsăm mai jos o serie de linkuri cu idei de cadouri:

All comments

Produs adăugat pentru comparare.