Mărci

Mos Nicolae- magie, sau realitate?

Mos Nicolae- magie, sau realitate?

Mos Nicolae- magie, sau realitate?

Copii fiind, asteptam cu sufletul la gura sa vedem ce ne lasa in ghete Mos Nicolae. Uneori nu mai dormeam, ca sa il surprindem pe Mosu’ cand venea pe furis si ne lasa dulciurile care ne bucurau atat de mult. Si totusi, niciodata nu l-am “prins” in actiune. J V-ati intrebat vreodata daca Mosul chiar a existat cu adevarat? Legenda ne spune ca da. Si cum a aparut traditia cadourilor puse in ghetele celor mici si mari? Hai sa aflam impreuna!

Legenda spune ca prin secolele II-III a trait un episcop pe nume Nicolae de Myra, un om foarte credincios, care si-a folosit averea ramasa de la parinti, pentru a-i ajuta pe cei saraci. Faptele sale bune, au facut ca Nicolae sa fie foarte iubit de locuitorii orasului in care a trait. Acesta a avut grija de copiii orfani, de vaduve, de cei bolnavi, de oamenii care aveau nevoie de un sprijin.

De unde a inceput traditia cadourilor in ghete?

Se spune ca in vremea lui Nicolae, un tata foarte sarac vroia sa isi impinga cele trei fiice sa castige bani. Cand Nicolae a auzit povestea lor, pentru a-i ajuta, s-a dus la casa lor noaptea, fara sa stie sau sa vada nimeni si le-a lasat o punga cu bani la fereastra.  Omul si-a folosit banii pentru a-si marita fetele si i-a multumit din suflet binefacatorului sau necunoscut. Aceste gesturi, i-au inspirat mai departe pe oameni sa isi ofere unii altora cadouri, traditie care continua si in ziua de astazi. Ne simtim bine cand facem bucurii celor dragi si le vedem incantarea atunci cand, dimineata, gasesc darurile “Mosului” in ghete. Bucuria lor este si bucuria noastra, cu conditia sa ne pregatim din timp.

V-ati gandit ce sa oferiti celor dragi de Mos Nicolae?

Zopo.ro te poate ajuta sa alegi un cadou cu care sigur ii vei bucura pe copii si pe cei mari!

Te asteptam!

All comments

Produs adăugat pentru comparare.