Mărci

Organizeaza o masa in aer liber, la superlativ!

Organizeaza o masa in aer liber, la superlativ!

Vara, merita sa te gandesti ca in weekend, sau in vacanta, sa organizezi pentru familie si prieteni o masa in aer liber. In acest fel nu doar ca te bucuri de niste ore in aer liber, dar poti avea si niste momente distractive si relaxante, alaturi de cei dragi. Doar ca, reusita unei astfel de iesiri in aer liber este asigurata daca planifici din timp si ai grija sa ai la tine tot ce iti trebuie.

Dar, de fapt, ce iti trebuie pentru un picnic reusit? Iata ce trebuie sa iei in calcul, pentru a avea un picnic reusit, plin de distractie si voie buna:

ü  Logistica este importanta pentru a avea tot confortul pe parcursul celor cateva ore petrecute in aer liber. Din punct de vedere logistic, iata ce ar fi bine sa ai cu tine:

 

Patura de picnic, sau daca nu va simtiti confortabil sa stati pe jos, scaune si una sau doua mese pliante, in functie de cate persoane participa. Este important sa confirmi numarul de participanti, pentru a evita situatia in care unii dintre participanti sunt nevoiti sa stea pe patura, doar pentru ca nu ai suficiente scaune sau loc la masa.

O umbrela de soare, pentru cei care doresc sa se bucure si de umbra, nu doar de soare. Sigur ca, atunci cand organizam o masa in aer liber ne dorim soare si lumina, dar unii dintre participanti ar putea dori la un moment dat sa se odihneasca la umbra, fie doar pentru relaxare, fie din motive de sanatate, care nu ii permit sa stea prea mult timp doar in soare

Caserole pentru depozitare, care sa te ajute sa mentii mancarea fie calda, fie rece, in functie de ce alegi sa iei cu tine la picnic. Mancarea si depozitarea ei in conditii de siguranta pot fi o problema, mai ales cand vorbim de un picnic organizat vara, cand datorita caldurii, mancarea se poate altera foarte repede

Jocuri pentru activitatile in aer liber, inclusiv un hamac, in care tu sau copiii fie va puteti relaxa, fie puteti dormi putin in aer liber. Iar copiii se pot distra leganandu-se in hamac.

O geanta sau un rucsac pe care sa il poti purta comod cu tine, in care sa ai haine de schimb pentru copii.

 

ü  Mancarea si bautura iti pot da mari batai de cap la un picnic, daca nu le alegi intelept. Tine cont de faptul ca petreci multe ore in aer liber, in caldura, iar mancarea se poate strica daca nu ai o lada frigorifica si alegi si feluri de mancare “riscante”. Iata ce ar fi important sa iei in calcul cand planifici masa in aer liber.

 

Mancaruri “sigure” atunci cand nu ai la dispozitie o lada frigorifica. Acestea sunt in principal fructele si legumele, pe care le poti taia cuburi, sau “betisoare” si reprezinta si o gustare foarte sanatoasa si pentru cei mari, si pentru cei mici. Pentru a simplifica lucrurile, poti spala si taia de acasa legumele si fructele si le poti lua cu tine in caserole pentru depozitare. Incearca sa alegi legume si fructe care nu au multa zeama, astfel incat copiii sa nu se murdareasca atunci cand le mananca. Poti lua, de exemplu, castraveti, ardei grasi, morcovi, mere, struguri, sau portocale si mandarine.

Sandwich-urile pot fi o idee buna, le poti face si de acasa si la iarba verde. Daca alegi sa le faci de acasa, evita untul sau diferite sosuri care pot curge. Daca le faci la picnic, este o idee buna sa iei cu tine paine deja feliata, pentru a simplifica lucrurile.  Poti alege sunca, cascaval sau carne deja preparata la gratar, de acasa, in functie de preferintele fiecaruia dintre participanti.

Dulciurile fara crème sunt o alegere buna, deoarece, din cauza caldurii, daca nu ai lada frigorifica, acestea se pot inmuia daca au crema si, in plus, sunt mai dificil de mancat la picnic. O idee de astfel de dulciuri fara crème? Chec-urile, sau negresa, fursecurile si biscuitii pot fi o alegere buna si sunt usor de mancat chiar si de copii intr-o pauza de la joaca, fara sa se murdareasca. Le iei cu tine in caserole si rezista fara problem mai multe ore.

Bauturile la o masa in aer liber ar trebui sa includa in mod echilibrat si bauturi alcoolice si bauturi fara alcool (mai ales pentru soferi) si racoritoare, precum si suficient de multa apa, mai ales daca tinem cont de caldura si deshidratare.  

 

ü  Activitatile distractive pentru adulti si copii pot face ca orele petrecute impreuna in aer liber sa fie amuzante, sau plictisitoare. Pentru a avea o iesire in aer liber reusita, trebuie sa gandesti activitati in functie de varsta si preocuparile participantilor. Iata cateva idei care iti pot fi utile.

Jocurile de carti sau diferite tipuri de board games pot fi o alegere potrivita si pentru adulti si pentru copii, de varste diferite.

Mini-excursii in natura, cu bicicleta, sau pe jos, pot fi o alegere buna, care implica si miscare si socializare, daca iesiti la masa in natura intr-o zona care permite astfel de excursii. Pentru aceste mini-excursii este recomandat sa ai la tine un rucsac in care sa iei niste gustari, apa si niste haine de schimb pentru copii.  A si nu uita de o mica trusa de prim ajutor, pentru eventualitatea in care acestia cad sau se lovesc.

Mingea, sau paletele de badminton sunt o idee buna, in cazul in care participantii prefera o relaxare activa, dar nu exagerat de solicitanta.

A…si sa nu uitam! Cel mai important “ingredient” la o masa in aer liber alaturi de cei dragi? Buna dispozitie si cheful de distractie!

Produs adăugat pentru comparare.